Telefon

Kundesenter: +47 67 92 00 20

norsk bokmål (Norge)

engelsk svensk (Sverige)

Pressrelease IGEPA

2023-11-20

IGEPA Group kjøper Scandraftgruppen, en ledende Viscom-forhandler i Sverige

•    Oppkjøpet av den voksende Viscom-forhandleren Scandraft gjør det mulig for IGEPA Group, sammen med sitt skandinaviske datterselskap Signcom Group, å etableres som en sterk forhandler i regionen, med hovedkontor i Sverige.
•    Optimalt tilskudd i IGEPA's eksisterende Viscom-virksomhet i Skandinavia
•    Scandraftgruppen forblir som selskap og beholder en høy grad av uavhengighet, og Signcom Group vil bli innlemmet inn i dette selskapet.

IGEPA Group kjøper Scandraftgruppen, med hovedkontor i Mölnlycke, en veletablert Viscom-forhandler, spesielt på det svenske markedet. Signcom, Scandrafts tidligere konkurrent, har i mange år vært en aktør på markedet i både Danmark, Finland og Norge i tillegg til Sverige. Scandraft har mer enn 30 års erfaring innen visuell kommunikasjon. Den svenske ledelsen i Scandraft vil fortsette i selskapet i de samme funksjonene og er ansvarlige for integreringen av Signcom Group. Ledelsen av Signcom i Danmark og Finland vil forbli uendret.

Utvidelse av tjenestetilbudet og vekstmuligheter i landene
Anders Trillkott, administrerende direktør i Scandraft og fremtidig konsernsjef for hele gruppen, er begeistret for fusjonen: "Begge konsernenes kunder vil få tilgang til et betydelig bredere produkt-spekter med internasjonalt anerkjente merker. Dette vil gjøre det mulig for oss å tilby kundene våre enda bedre tjenester og ekspertise. Som et selskap med lang erfaring, var det viktig for oss å få inn nye perspektiver slik at både kunder og ansatte kan se fremover mot nye muligheter og en lovende fremtid. IGEPA gir oss friheten til å utvikle Scandraft videre sammen."

Ytterligere ekspansjon i Skandinavia
Med dette oppkjøpet styrker IGEPA Group, som har vært familieeid i flere tiår, sin konkurranse-posisjon som Viscom-forhandler i det skandinaviske markedet. "Scandraftgruppen tilbyr oss en meget god mulighet til å strategisk komplettere vår gruppe. Scandraft har bygget opp en omfattende kundebase gjennom en årrekke takket være sitt sterke kundefokus, og har utviklet mange gode løsninger for sine kunder i ulike bransjer. Stort ønske om å finne rett produkt for kunden, og drivkraften og viljen til å gå den ekstra milen har inspirert meg helt fra start. Jeg ser frem til å forme fremtiden og realisere ytterligere vekstpotensial sammen," sier Uwe Müller, administrerende direktør for IGEPA Group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

IGEPA Group kjøper 100% av aksjene i Scandraft AB og Scandraft AS, samt 80% av Rangefabriken AB. Oppkjøpet gjennomføres fra 17. november 2023, og partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre vilkår og  kjøpesum.

Om Scandraft:
Scandraft er ekspert på alle typer materialer og tilbehør for bilde-, dekor- og reklameproduksjon. Det familieeide selskapet ble grunnlagt i 1992 og har totalt 56 ansatte med kontorer og lager i Mölnlycke utenfor Göteborg, samt i Stockholm, Moss og Löddeköpinge. Datterselskapet Scandraft AS i Norge ble grunnlagt i 2011. Siden 2018 har Scandraft AB også vært majoritetseier i Rangefabriken AB, som spesialiserer seg på produksjon og distribusjon av lakkerte aluminium- og stålplater.
Nettsted: https://www.scandraft.no

Om Signcom:
Signcom er en ledende leverandør av maskiner, forbruksvarer, programvare og tjenester til alt som har med skilt- og storformatproduksjon å gjøre. Selskapet ble grunnlagt i 1984 og har totalt 60 ansatte i de fire selskapene Signcom AB, Signcom ApS, Signcom OY og Signcom AS, med kontorer og lagre i Borås utenfor Göteborg, samt i Stockholm, Hagan, Roskilde og Helsinki.
Nettsted: https://www.signcom.no/

Om IGEPA:
IGEPA Group er en av de ledende grossistene i Europa og betjener mer enn 50 000 kunder innen industri, handel og varer. Varesortimentet inkluderer produkter som grafisk papir og papp, emballasje samt medier til reklame, inkludert teknisk utstyr og tjenester. Med mer enn 75 lokasjoner i 24 land og ca. 3500 ansatte vil konsernet, inkludert alle strategiske partnere, ha en omsetting på ca. 2 milliarder euro over hele Europa i 2022.
Nettsted: https://www.igepa.de/international/

Pressrelease