Telefon

Kundesenter: +47 67 92 00 20

norsk bokmål (Norge)

engelsk svensk (Sverige)

Mangel på råvarer og transportvansker

2021-03-22

Usikkerhet i det globale råvaremarkedet .

Det er for tiden unormalt mange deklarerte Force Majeure fra selskapene som produserer plastråstoffet og primærproduktene til plasten. For to uker siden var det rundt 30 aktive Force Majeure, som er 3 ganger så mange som for seks måneder siden. Årsakene til det høye antallet Force Majeure er mange, men orkansesongen om høsten som berørte raffinerier samt ekstrem kulde og de omfattende strømproblemene i Texas ved inngangen til året er to viktige årsaker.

Det er også ubalanse i transportsystemet på grunn av endrede transportmønstre forårsaket av covid-19. Tomme containere er ikke der de skal være. De kan være på et helt annet sted enn der materialet som skal transporteres befinner seg. Blant annet venter store mengder skip på å losse lasten sin utenfor østkysten av USA, noe som låser opp store mengder containere.

– Alt dette til sammen har resultert i den vanskelige situasjonen vi nå står i. Det er foreløpig ingen prognose for hvor lenge problemet vil vedvare. Grunnårsakene er så komplekse og varierte.

Vi jobber intensivt med å begrense effektene av ovennevnte situasjon, men det vil påvirke prisen først og fremst på våre stive plater men kan også ha effekt på andre produkter med høyt plastinnhold og i verste fall vår leveringsevne. .